Fire georgiske venner – vinene fra Episode 5

Destinationerne fra vores rejse til vinens vugge, Georgien

Fra lys morgenvin til kulsort nattevin! I episode 5 af Ånden i Glasset tog Anders Duedam os på en smagsrejse til Georgien. Vinene kan normalt købes hos Rosforth & Rosforth eller smages i deres vinbar Den Vandrette (når corona er løjet lidt af og situationen tillader det igen). Nogle af vinene fra programmet er p.t. udsolgt, men kommer igen.

  1. VIN: ISOLIKOURE 2016 fra John Okro – en let og frisk hvidvin med duft af appelsin og eksotiske krydderier.
  2. VIN: LAGAZI 2018 Orangevin på druen Rkatiseli. En tung og fyldig orangevin, som værterne var lidt uenige om. Annette elskede den, mens Jakob havde det svært med.
  3. VIN: ARTANULI GVINO 2018, KAKHETI på druen Saperavi. Sort vin fra Kaukasus. En muskuløs og kraftig vin med fylde og friskhed. Duft af kælder, solbær og brombær. Frisk, blød og behagelig i munden. “Som at svøbe sig i en stor varm dyne”, siger Annette.
  4. VIN: DZELSHAVI 2016, en let og frugtig rødvin, røget duft med strejf af jordbær. Frisk og behagelig, syntes Jakob, mens Annette havde svært ved at blive gode venner med den og dømte: “Grisestald.”

Vi opdaterer med links til vinene – eller alternativer i det omfang, de er udsolgt hos Rosforth & Rosforth – senere!

Her udsendelsen her: https://apple.co/34HbL5u

Leave a Reply